2021-03-17 16:40:32• hírek • Bede Emőke

Zugolódtak az oltásra várók a hosszas sorban állás miatt

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatást adott ki azt követően, hogy a Gheorghe Lazar utcai járóbeteg-szakellátó előtt a koronavírus elleni oltásra váróknak szerdán a vártnál jóval többet kellett sorban állniuk.

Mint írják, csak a szerdai nap folyamán 290 főt kellett e helyszínen beoltani, így megnövekedett a várakozási idő, s ez a sorban állók körében nyugtalanságot és elégedetlenséget váltott ki. Ennek okán a kórház több pontosítást és kérést fogalmazott meg az oltakozni kívánó lakosság részére. Először is hangsúlyozzák, hogy az előjegyzéseket kezelő rendszert nem a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, hanem egy másik szerv üzemelteti. Annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen az oltóközpontnál kialakult sorokat és a várakozási időt, mindenkit arra kérnek, tartsa magát a rendszer által megjelölt időponthoz, ha pedig mégis átfedések, torlódások alakulnának ki, legyenek némi türelemmel és megértéssel. Az egészségügyi személyzet tagjai minden tőlük telhetőt megtesznek, és minden előjegyzéssel rendelkező jelenlevőt beoltanak. Fontos továbbá tudni azt is, hogy mindenkinek, aki megkapta a vakcinát, legalább 15 percet még bent kell maradnia annak érdekében, hogy állapotának alakulását megfigyelhessék.


Figyelembe véve, hogy az előjegyzéssel rendelkező személyek száma meghaladja a központ jelenlegi kapacitását, meghosszabbítják a nyitva tartást egészen addig, míg minden előjegyzéssel rendelkező személyt beoltanak, sőt, a kórház újabb munkatársakkal egészíti ki az oltási központ egészségügyi személyzetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: